Wednesday, 22 March 2017

Tuesday, 21 March 2017

terhapuskan

Raunglah, pekiklah

sekuat manapun
Tak terhapuskan.

Jeritlah, teriaklah
sampai kehausan

Terbanglah
Bagai unggas terbang bebas

Bagai layang putus tali

Resah kamu itu tak terubatkan,

sendiri...

Monday, 20 February 2017

kamu

dengan kamu aku tenang
ada kamu aku senang
sisi kamu aku sayang
teman aku sepanjang

suka duka kita lalu
sampai rimas rasa talu
namun masih ada bantu
hanya cuma dari kamu

hikayat adam dan hawa


Adam dan Hawa bersemayam di syurga, indah berbahagia
Hatta suatu masa Hawa terlihat akan santapan indah dimata
Lalu dipetik dan jamah bersama
Natijah diusir ke bumi melata
Terokalah ia dunia bersama,
Sampai temu ke satu petala

Saat tercatat hikayat Adam dan Hawa
Saat indah duka suka bersama
Saat manis kita berdua

Saturday, 18 February 2017

3:53 PM / 190217

assalamualaikum

apa khabar semua sihat? hehe . lama sgt x update. sebab busy. ni sekarang pun busy la jugak tp nak kan escapism and sebab kene practice menaip since now cuz throughout the sem imma typeeeeeeee #researchthesis #degree je tho lol

but still nk pecah kepala dia bila nk dekat submission tu ada la dalam tahap bom jangka tinggal lg 2 saat hahaha

disebabkan aku ni jenis orang yang tak boleh handle stress dgn baik, aku senang kena insomnia that'll lead to distracted#ADHD , xleh focus study, sakit belakang, sakit kepala, high blood pressure and worst case scenario yg panic attack haritu lah. since that moment aku cam dah reti bila nak stop torturing myself with work and when to do work. in other words cm dah reti nak bahagikan masa laaa lebih kurang. aku mengaku jugaklah yg aku ni workaholic sikit #sikitjelatapi so aku kena pandai bila nak fokus betul kerja and bila nak enjoy betul the moment

aku skrg dah include exercises in my everyday/weekly routine. so atleast mcm bantu aku byk jugak. bantu aku rest well, focus and x mengantuk dlm kelas, and of course stamina and health. not bad la pusing uia 2 kali. somehow semalam to be honest cam nak pusing 3 je lol. hmmm tapi tu sebab nk ubat insomnia aku, so aku takut kalau aku paksa satu round lg x de tenaga dah nk buat kerja mlm tu. almost all days in this week aku stay up tapi kerja tak jalan sebab aku xboleh nk focus. mcm aku duduk meja study tp buat benda lain cm jahit cross stich, mewarna,melukis, kiranya distracted la from the real works. that kinda membimbangkan cuz my deadline is comin fast day by day but aku cam sambil lewa n amik tak kisah pasal kerja. huu

risau mmg la risau but thats where the use of friends come. ramai kawan dengar cerita, nk tolong semua, care and advice... camtu lah. anyway im in happy and idle mood now

eventho esok submission and aku baru siap 2/10 pages, im in tiptop condition cuz smlm alhamdulillah akhirnya dapat jugak tido even bout 3 hours? ntah but still my body ache is reducing and my focus improve sikit. thanks buat yg teman jog smlm klu x mmg aku worsening la harini klu x jog smlm.huhu

truthfully xtau pun nk merepek apa tapi bila dah start mcm ni mcm banyak pulak nk membebelnye kann lalalala~

taklah. aku nk sambung buat kerja la so bye guys, pray for me always tau. 
im not strong. 

pray the best for me and im praying the best for all of you <3

lyrics from Say Something by A Great Big World & Christina Aguilera











p/s: thankyou

Saturday, 19 March 2016

Setelah sekian lama

Assalamualaikum,

nah. setelah berzaman aku x update blog. update.

banyak benda nak cerita tapi tak tahu nak mula dari mana. 

masuk sem baru. tahun baru. boleh laa... not bad
 habis sem

masuk sem kedua. first week dah rasa cam serius. following weeks stressed out sampai kena panic attack. stress+tak cukup rehat=hyperventilated 

then heritage trip at india for 10 days.

then now. thats all the update. sekian























xkan lah aku nak bg feeds mcm ni je lepas tak update lama gilaa kan? haha lol

banyak benda jadi, tapi semua aku nak lupakan. so buat apa nak cerita balik? kan? 

apa yang orang tahu, mereka tahu, apa yang mereka tak tahu, mereka tak tahu, kalau tahu pun mungkin atas tekaan sendiri. 

yang paling tahu apa yang terjadi sebenarnya diri kita sendiri dengan Allah je. hmmm

biarlah apa yang terjadi berlaku. dan biarkan ia lepas dari dirimu. 

Thursday, 13 August 2015

Post

Bismillah, assalamualaikum...

Atas sebab gaya hidup aku yang mmg mcm ni(zombie sukarela)(erm ermm cuke cyanggatt!!), akan ada satu phase in a month which ill troubled by insomnia and itll last for a week. And now is the second day of those weeks. 

Ehh, lel. 

I guess itll help if ure on assignment esp an important ones on due dates, but if ure not, its quite disturbing actually.

 But so what? Just a week�...

 Of headace and mood swings and awkwardness and weirdestearnest-est? (the fuck am I writing? Ugh.) *Oh, cont.* of shitty ness of.. un managedness. Haha.

 After those ness ness, ill rejuvenate back into a total pessimist and super perfectionist (somehow lazy at times)woman to reevaluate things. Uknew? When u get enough sleep, ull wake up early and contemplate ur life once again. And just realize that ure living in a mess. Hairs everywhere, the laundrys were piling up, and whole area is a mess, 
that rejuvenating moment was the best times for me, when ure trying to restart or renew ur mess with better. Cuz currently im in that mess, by mess, imean laziness.

 And the cause are less sleepiness. 
Due too? Lifestyle? Which is I think is quite unhealthy? 
Heh. It is actually. VERY. Unhealthy. Pffttt.

 Megi almost daily, lappy+phone screen almost 23h per day. Sleep, urm...2-3h per day? Heh. I don't care. Bye

Dari duk melanguk hadap siling bilik ni baik la aku update blog . kan??
Haha
Bende nak cite banyak. Tapi nak taip. Malas
Nk conclude averything in short, 

ugh.

Dah. Bye

Hahahaah.k. xlawak . yasmeen, kene pindah. Sbb die tuka kos so auto uia system buang die, and unfortunately, ade anonymous sign in comp. yasmeen.damn
Shit just fucked
Aku xnak. Ugh. Damnit

Xsaba nk start new sem
Sebab rindu
So, cuti sekadar buang waktu
Menanti tiba sem baru
Dalam 3 minggu
Tahu
Itu


Lagi?
Hmm. Wang
Tidak mungkin tidak. pernah kah cukup? 
Risau? Penyakit datang dari hati. Penyakit hati aku
Risau lawannya yakin saja

Oh, aku exam jumaat depan. Doakan guys
Thanks

I guess tu je kot
Oh, hope aku kuat sem depan. 21.5 ch/
*selfheadshot*
bye